Skip to main content

Team smådyr

Frivillig jobb med smådyr

Vi har mange forskjellige smådyr, alle familiedyr som ikke er hund, katt eller tamfugl er det vi som har ansvar for. Våre frivillige jobber med kanin, marsvin, degus og hamster, men vi hjelper til der det trengs, for alle de små familiedyrene som er i nød. I blant har vi andre smådyr som rotter, mus og reptiler.

Våre roller

Vi har to roller for deg som vil jobbe frivillig med smådyr: koordinator for smådyr og fosterhjem.
Her kan du lese mer om de forskjellige rollene, hvilke oppgaver du får og hva vi forventer av deg i rollen!

Vi har også andre oppgaver der du kan gjøre en forskjell for smådyrene våre. Blant annet har vi alltid behov for sjåfører som kan bidra med å flytte dyr og utstyr mellom fosterhjem, og folk som kan hjelpe med å fange inn dyr som er dumpet eller på rømmen.

Vi ønsker oss flere på teamet!

Vil du hjelpe smådyr i nød? Vi ser etter både fosterhjem og koordinatorer.

Hvem ser vi etter?

Du som vil ta i et tak
Interesse for å lære mer om smådyr og berikelse
Har plass i både hjem og hjertet
Nysgjerrig på forskjellig typer smådyr
Deg som har førerkort og tilgang på bil

Smådyrene våre har ofte ikke hatt et liv verdig for dem, før de kom til oss. Vi ser gang på gang helseproblemer skapt av mistrivsel, skader fra miljøet de bor i, eller av feil kosthold. Mange av smådyrene våre har bodd mesteparten av livet i små bur før de kommer til oss.

Koordinator for smådyr

Den som har det overordnede ansvaret for dyret kaller vi for koordinator. En koordinator har ansvar for å avgjøre inntak, finne fosterhjem og holde kontakten, legge en plan for hvert dyr for oppfølging og velge et passende adopsjonshjem.

Man kan fint kombinere det å være koordinator og fosterhjem om du vil være mer i direkte kontakt med dyrene.

Arbeidsmengden vil variere ut i fra hvor mange dyr du tar ansvar for, og hvor mye oppfølging de enkelte dyrene trenger. Teamet samarbeider om prosessen og du vil alltid ha andre frivillige å støtte deg på om du trenger veiledning.

Smådyr-koordinator sine oppgaver

  • Avgjøre inntak og ta inn dyr
  • Besvare spørsmål som kommer pr e-post og telefon
  • Oppfølging av personer som ønsker å bli fosterhjem
  • Oppfølging av personer som ønsker å adoptere
  • Koordinering av transport
  • Journalføring
  • Innhente bilder og informasjon om dyr fra fosterhjem
  • Transport av dyr (bil/førerkort er derfor ønskelig)

Fosterhjem for smådyr

Som fosterhjem for smådyr kan du bidra til at dyrene våre får en ny og frisk start. Når smådyrene først kommer til oss må de som regel følges tett opp av veterinær den første tiden. Det er fosterhjemmets ansvar å følge dyrene til veterinæren, og sørge for å følge veterinærens råd.

Du får også ansvaret for å skape berikelse for fosterdyret ditt. Det er utrolig givende å ha smådyr i hjemmet sitt, der man kan følge dem tett og se utviklingen fra dag til dag. Du forholder deg til koordinator for smådyr, som er den som avgjør inntak og skal avtale adopsjon.

Fosterhjem for smådyr sine oppgaver

  • Daglig oppfølging av dyret
  • Sørge for god og trygg plass for dyrets base
  • Jevnlig kontakt med koordinator
  • Følge dyret til veterinær
  • Oppfølging av helsebehandling
  • Berikelse i hverdagen
  • Ta bilder og lage beskrivelse av dyret for adopsjonsannonse

Vil du bli fosterhjem?

Du finner mer informasjon og søknadsskjema her.

For å jobbe frivillig som dyrekoordinator må man være over 18 år. I fosterhjem er det et krav at den som er ansvarlig for katten er over 18 år. Av praktiske årsaker må fosterhjem bo i området Oslo/Stor-Oslo. Vi tar ikke i mot elever til Operasjon Dagsverk (OD) eller fra valgfaget «innsats for andre».

Vil du adoptere fra oss?

Trykk her for å lese mer om adopsjon

På hjelpesenteret har vi noen adopsjonsklare kaniner i sommerhalvåret. Der kan man avtale tid med adopsjonsansvarlig for å komme på besøk. Vi tar ikke imot drop in-adopsjonsbesøk. De fleste av våre smådyr er i fosterhjem til de blir adoptert. For å lese mer om adopsjon av smådyr kan du trykke her.